Sunday, 8 July 2012

UPDATE RESEPI: BISKUT HATI BERTAUT


Layan 3 keping gambar  ni dulu ye...  =)


resepi CW update esok.


Bahan-bahan;

 240 gm tepung gandum

60 gm tepung ubi

250 gm mentega

130 gm gula aising

1 biji telur

1 sudu teh esen vanila

¼ sudu kecil serbuk penaik

Jem strawberi secukupnya



Cara-cara;
 
1. Ayakkan tepung gandum bersama tepung ubi dan serbuk penaik.

2. Pukul mentega bersama telur, esen vanila dan gula aising sehingga lembut dan gebu.

3. Masukkan adunan tepung sedikit demi sedikit.

4. Adunkan dan uli sehingga menjadi doh.

5. Canai doh dan terapkan dengan acuan berbentuk hati

6. Bakar pada suhu 180°c selama 15-20 minit.

7. Sejukkan dan tangkupkan dua keping biskut yang disapu dengan jem.

8. Simpan di dalam bekas kedap udara.

11 comments:

  1. hati akak pun tertaut sudah dgn biskut ni...comey lote

    ReplyDelete
  2. wahhh dah nak raya nie..mesti sedapp:P

    ReplyDelete
  3. salam cek wan ......
    biskut hatibertaut....!!!!!!
    bertaut hati dengan siapa pula cik wan ooooi......!!!!!!

    ReplyDelete
  4. bak le sikit cik wan oiii... nak bertaut jugak ni

    ReplyDelete
  5. Wah, hati bertaut ya. Best best

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum..
    acik datang untuk berkenaln dan cik tertarik dengan gmbar biskut2 yang comel disini

    ReplyDelete
  7. As'kum CW cayanggggggggggggggggg waduhh dah mood beskot yaa.. ni yang kecur aje ni terpaksa ler kunyah beskot kering dalam balang ni hah! bak sepuluh bijik hehehhe

    ReplyDelete
  8. comelnya biskut nie.. tentu sedap nie CW.. tertaut hati CK ngan biskut comel nie.. hehe..

    ReplyDelete
  9. Awwww very cute cookies! Love it to the maxxxxxx ;)

    ReplyDelete

lebih menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...