Layan 3 keping gambar ni dulu ye... =)
resepi CW update esok.
Bahan-bahan;
240 gm tepung gandum
60 gm tepung ubi
250 gm mentega
130 gm gula aising
1 biji telur
1 sudu teh esen vanila
¼ sudu kecil serbuk penaik
Jem strawberi secukupnya
Cara-cara;
1. Ayakkan tepung gandum bersama tepung ubi dan serbuk penaik.
2. Pukul mentega bersama telur, esen vanila dan gula aising sehingga lembut dan gebu.
3. Masukkan adunan tepung sedikit demi sedikit.
4. Adunkan dan uli sehingga menjadi doh.
5. Canai doh dan terapkan dengan acuan berbentuk hati
6. Bakar pada suhu 180°c selama 15-20 minit.
7. Sejukkan dan tangkupkan dua keping biskut yang disapu dengan jem.
8. Simpan di dalam bekas kedap udara.
hati akak pun tertaut sudah dgn biskut ni...comey lote
ReplyDeletewahhh dah nak raya nie..mesti sedapp:P
ReplyDeletesalam cek wan ......
ReplyDeletebiskut hatibertaut....!!!!!!
bertaut hati dengan siapa pula cik wan ooooi......!!!!!!
bak le sikit cik wan oiii... nak bertaut jugak ni
ReplyDeleteWah, hati bertaut ya. Best best
ReplyDeletewah... comel nyer gambo!
ReplyDeleteassalamualaikum..
ReplyDeleteacik datang untuk berkenaln dan cik tertarik dengan gmbar biskut2 yang comel disini
As'kum CW cayanggggggggggggggggg waduhh dah mood beskot yaa.. ni yang kecur aje ni terpaksa ler kunyah beskot kering dalam balang ni hah! bak sepuluh bijik hehehhe
ReplyDeleteBoleh buat time raya nanti.
ReplyDeletecomelnya biskut nie.. tentu sedap nie CW.. tertaut hati CK ngan biskut comel nie.. hehe..
ReplyDeleteAwwww very cute cookies! Love it to the maxxxxxx ;)
ReplyDelete