ni satu lagi kuih wajib bagi CW dan keluarga bila di bulan Ramadhan...kuin ni manis2 gitu...sebab dimasak bersama air gula. tang manis2 tu memang peberet..... =)
Resepinya mudah saja...beli Nekbat kering kat pasar.rupa bentuknya macam mini baulu....kemudian masak dengan air+gula dan daun pandan...sedap dinikmati bila sejuk2 kuar dari peti ais... kat belah pantai timur memang kat mana2 bazar ramadhan mesti ada kuih ni...ada yang tambah kaler kuning sikit, nak nampak lebih menarik...yang CW buat tu kaler asli.... =)
Next week kalau balik kg, kalau jadi la..nak try buat sendiri nekbat kering tu..dah usha2 resepi..... kalau jadi CW update resepinya nanti ye....
puasa ni x mkn lg nekbat..kena tunggu blk kg dulu bru boleh mkn..sedap ni kak..
ReplyDeleteNekbat pulok doh.......kat Jitra ni pon ada nekbat tauuu.....tapi saya tak berapa minat sangat pasai nekbat manis sangat....
ReplyDelete