Wednesday, 8 August 2012

KEMERIAHAN BERBUKA


LOKASI: 
PADANG, PERKARANGAN MASJID NEGERI PAHANG (MASJID SULTAN AHMAD SHAH 1)
KUANTAN

selama ni CW duk tengok je kawan2 duk post gambar2 berbuka puasa kat tempat ni dalam FB. tapi ahad lepas tanpa dirancang..tertunai jugak hajat nak merasai nikmat iftar beramai-ramai macam ni..entah berapa ramai manusia yang sama2 memeriahkan..ratusan atau mungkin mencapai ribuan.kan kan.yang pastinya suasana memang tersangat meriah! =)



yang berfamily tu bawak periuk belanga bagai la....pinggan segala.hehehhe..kami yang bujang ni bawak kuih2 je. kebetulan dapat bubur lambuk percuma..murah rezeki kami hari tu....plus air pun beli kat bazar area2 situ...duduk plak cuma beralaskan surat khabar. apa pun, seronok! nikmat tunggu waktu berbuka berjemaah macam tu...
kepada yang nak merasa...boleh la pegi ye!



tapi jangan lupa lepas berbuka terus ke masjid ok!

=)

6 comments:

  1. berbuka beramai-ramai..macam seronok jer

    ReplyDelete
  2. http://www.mychefreadymeals.com/2012/07/mychefs-gourmet-blog-challenge.html jom sertai hadiah sangat2 menarik

    ReplyDelete
  3. salam cikwan..
    wah meriahnya kan buka posa sama2 gitu..dan tahniah akak ucapkan dah masuk majalah adik akak ni ya famous loh caya lah,sorry lambat wish sbb baru hari ni masuk ofis ni..sibuk bangattttt

    ReplyDelete
  4. ehh.. tak sangka ada acara berbuka beramai2 gini ye.... meriah betul nampaknya.. padahal bukannya mereka tu semua berpakat kan.. tp ramai betul yg berkumpul & berbuka sama2... mungkin ada yg bershopping sakan hari cuti tu kemudian tak sempat nak pulang ke rumah & akhirnya berbuka kat situ... mungkin juga kan... tp kalau yg siap bwk periuk belanga tu kira mmg dah merancang nak berbuka di situ.. mcm berkelah pulak..hehe.. meriah betul...

    ReplyDelete
  5. Selepas berbuka terus ke masjid depan tu kan...mesti meriah...

    *Majalah Aroma tu terbitan mana? Saya cari tak jumpa la awak...

    ReplyDelete
  6. bestnya CW.. teringat zaman belajar dolu2, selalu gak berbuka kat masjid...meriah sungguh, nak solat pun senang kan..

    ReplyDelete

lebih menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...