Saturday, 21 April 2012

TIRAMISU II

 

Ni kali kedua buat tiramisu. baru je masuk peti...kasi chill dulu...then baru bleh makan...
tak sabar! =) 
 kali pertama buat dulu guna resepi Chef RIZ, boleh tengok kat sini ye
 -----------> TIRAMISU.
senang aje buat tiramisu ni..bahan2 pun senang nak dapat, stok lady finger memang dah lama CW beli... cuma tang melapis tu cerewet skit..
maklumlah yang membuat ni,..memanglah cerewet, tak suka comot2... nggeeeee..
paham2 la bila main ngan cheese2 ni.... melekit2 kalau kena tangan.

 

kali kedua ni CW guna resepi lain plak. boleh rujuk MyResepi (Kak Umi_E)

masuk bekas siap2 sebab nak bagi kat kakak CW..senangkan!

=)




30 comments:

  1. salam cikWan amboi bertiramisu lah pulak petang ni ce potong sikit kak noor nak rasa, baru ni kak nOor buat jugak puas mencari lady finger tu nasib baik ada kalau tk kempunan nak makan heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm..dulu cikwan pun tak tau jugak nak beli katne..tapi skali jumpa,..then lepas tu tau la nak dapatkan stok =)

      rasa la kak noor.

      Delete
  2. salam kenal kak..bestnya tiramisu..mesti sedap ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal..best2..nanti cuba ye.. =)

      Delete
  3. Selamat petang Cik Wan,
    kita yang tengok kat skrin ini pun rasa nak cungkil tiramisu tu... apalagi yang betul-betul ada di depannya, sabar ajelah menunggu sejuk ye Cik Wan he he hehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh...ok..nanti cikwan cungkil untuk akak ye..

      Delete
  4. salam kenal cik wan...anak Liza suka sgt tiramisu ni, tp laling kurang benda2 yg ada cheese ni, sbb tu malas nk buat...hihihihi alasan org malas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...mana ada malas kak..rajin tu..asyik tayang makanan best2 jer.. =)

      Delete
  5. Salam cik Wan...sedapnyeee..nampak,iza tak pernah buat,nampak senang nak buatnye..mintak resepi ye cik Wan..

    ReplyDelete
  6. salam kenalan che wan...bila nengok tiramisu ni macam teringin nak buat, 1st time tu tak jadi... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba lagi ye cheq su..insyaallah jadi lepas ni =)

      Delete
  7. amboi....amboi... amboi... rajinnya adikku ini... Tiramisu gitu..mintak sikit boleh... suka tiramisu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..kebetulan mood rajin tu datang =) silakan kak.

      Delete
  8. salam kak wan...
    banyak bekas tu, nak satu ye..hi2.sedap kalau dapat nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam..heheh..kebetulan cikwan buat untuk kakak.. =)

      Delete
  9. Cik wan,bestnya la tiramisu...lma dh tak buat.

    ReplyDelete
  10. Nampak sedap sangat tiramisu ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya pun sedap...hahaha..aci? angkat bakul sendiri... =D

      Delete
  11. dah lama nak cube buat kek tiramisu nie.. tp lum smpai kekuatan ag.. hehehe.. nie mesti sedap nie cikwan.. :)

    ReplyDelete
  12. Salam kenal Cik Wan, really like kek tiramisu nie tetapi was-was nak beli yang ready made di kedai, kerana ada yang tidak halal. Tu le... buat sendiri lebih baik, bahan-bahan yang kita gunakan pun kita make sure halal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup,..betul tu Kak Noor..buat sendiri..puas hati.. =)

      Delete
  13. wan..sedapnya nampak..aku nok belajar gok buat...

    ReplyDelete
  14. wau, ada improvement.. gambar terang! sedap umm..

    ReplyDelete
  15. Hi,
    Do you mind to post the 2nd recipe at your blog? Because can't find the recipe from the link. Thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. you can click this link http://www.myresipi.com/top/detail/736

      Delete

lebih menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...