Bendi kat atas ni pelik skit...update esok la ye...tungguuuuu!!!
Bahan-bahan:
bendi (tip: dipotong serong sebelum masukkan dalam kuali)
3 ulas bawang putih - dimayang
1/2 labu bawang besar - dimayang
1 tangkai cili merah
2 sb sos tiram
2 sb kicap
sedikit air
gula dan garam secukupnya
Cara-cara:
- Panaskan minyak
- tumiskan bawang putih dan cili merah
- masukkan sos tiram dan kicap
- tambahkan sedikit air
- masukkan bendi dan perasakan dengan gula dan garam
- gorengkan sehingga hampir masak, masukkan bawang besar
- bila bawang besar dan layu dan bendi pun dan masak, bolehlah matikan api.
Penziarah no 1 ni... aduhaii cik wan.. kak sha memang suka dengan bendir tuuu... nak! nak!!!!! <<<< sambil nganga hentak lutut hehheheeh
ReplyDeletenah nganga2,...hehehe..pandai je ye... =)
Deleteamboi kak Sha, cepat dia ketuk pintu ek...
ReplyDeletehi..hi..sorry kak sha gurau2 jer...
Cik Wan bendi ni peberet balQis ni...
masaklah apapun memang laju jer....
hehe... sila la jamu mata ye! =)
DeleteLupakan saje ya Kak Sha... walaupun pengunjung ke 2... CW dah post habis kat umah kita tadi... Kan CW kan...
ReplyDeletehaha..kelakar la akak2 ni.. =D
Deletetak pernah goreng bendi cam ni. biasa goreng belacan atau pedas. sesuai aa rtah2 jek kan. suke sukee... licinnn jek masuk tekak :-)
ReplyDeletemak cikwan yang mintak buat macam ni kak...cikwan pun main campak2 je tu... =)
Delete