Tuesday, 26 June 2012

BISKUT MARSHMALLOW COKLAT


Salam dan selamat sejahtera semua. jangan marah ye! =)) CW saje nak letak gambar besar2 gitu... adik kakak yang suka marshmallow wajib cuba resepi mudah ni tau! senang je nak buat... Marshmallow ni CW beli dengan harga RM7 untuk 100 gm.. mahal ke?? CW tak pernah makan atau beli marshmallow sebelum ni. sebab teringin nak mencuba... CW beli je.



BISKUT MARSHMALLOW COKLAT

Bahan-bahan;

1 cawan coklat chip
2 sudu makan mentega
2 sudu makan gula aising
3 cawan marshmallow pelbagai warna
Kertas pembakar / wax paper untuk menggulung.

Cara-cara;

1. Cairkan coklat chip bersama mentega dan gula aising .
2. Bila semua sebati, sejukkan seketika.
3. Masukkan marsmallow dan gaul.
4. Tuangkan di atas wax paper dan gulung memanjang.
5. Sejukkan di dalam peti ais sekurang-kurangnya 4 jam.
6. Keluarkan dan potong bulat.
7. Simpan di dalam bekas kedap udara.




SELAMAT MENCUBA.

12 comments:

  1. wah cikwan macam sedap je tu anak akak pasti suka ni sbb fav diarang cekelat2 segala ni nnt mama nya nak try lah

    ReplyDelete
  2. Salam CW..wahh dah jumpa yg di hajati..sedap je nengok,tak leh tahan ade cekelat tu..

    ReplyDelete
  3. Love the idea of marshmallows in cookies. Bookmarking this one :D.
    Have a nice day!
    Anuja

    ReplyDelete
  4. mcm best je..senang pon senang...will try it...tengkiu akak!

    ReplyDelete
  5. Comel, berwarna warni. Pasti sedap!

    ReplyDelete
  6. Very d creative... good idea... cantik kombinasi kalernya tu.. nanti akak nak cuba jugaklah... anak2 suka bangat masrhmallow..

    Dah habis pose ya... selamat menunggu Ramadhan pulak lah kita ya..

    ReplyDelete
  7. wah...menarik..kreatif..

    ReplyDelete
  8. These is such an amazing idea & so very colorful! LOVE these goodies that I'll hunt some colorful marshmallows NOW! My teenage sons will love this! Thanks for sharing the recipe; Have a wonderful day! :)

    ReplyDelete
  9. beautiful! i tak pernah makan marshmallow dalam cookies macam ini and the bst thing tak payah masuk ketuhar! thank you for sharing !

    ReplyDelete
  10. comelnye!!! nampak sedap !!! kakak nak jugak!!!

    ReplyDelete

lebih menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...