Friday, 8 June 2012

RESTORAN AL-SAFINA @ PANTAI KIJAL


ada sapa2 yang mengidam nasi kat atas tu?? 

restoran ni kalau tak silap CW la..satu2nya restoran arab area Kemaman ni. lokasinya di Kijal, mengadap pantai Kijal..sesuai sngat dengan angin sepoi2 bahasa..memang awesome! 

owner restoran ni seorang mechanical engineer warga Iraq. hensem!! ;)) tapi dah berkahwin dengan orang Terengganu dan memang menetap kat Malaysia. sempat temuramah owner dia, lagipun dia dah fasih berbahasa melayu dan sedikit loghat ganu... ;))


masa tu kami pegi berempat. nak juga merasa makan bersila ala2 pak arab tu kan.. so, kami pilih seat kat dalam... boleh lah makan sambil bersantai plus dengar lagu2 irama padang pasir yang memang sentiasa dimainkan..terasa macam duduk kat negara arab gteww... ;)) kebetulan masa kami pegi tu area pukul 3...so memang tak de orang...ramai orang datang waktu tengahari untuk lunch..waktu tu je ada disediakan menu ala2 buffet.


korang nak minum apa ya? pilih2 jangan tak pilih. antara 4 jenis air tu CW dah lupa yang mana CW punya.hahaha. kami pegi makan2 ni dah lama...cuma baru terjumpa gambar2 ni...


favourite cikwan tu...u all pernah dengar Hummus? sedap tuh ok. kena sangat dengan selera CW. walaupun kawan2 tak suka. licin CW makan. hahahha..ala mashed potato kfc gteww. cuma hummus tu berasal drpd mashed chickpeas, olive oil dan jus lemon.. nanti CW buat ye..dah ada dah resepi...cuma tak terbuat je lagi.

boleh juga tengok kat sini ye....sini & sini.


11 comments:

  1. Hi Cik Wan, sori lama I tak singgah, apa khabar?
    Nasi ngan separuh ekor ayam tu sedapp........ Jeles I...hahaha

    Nak kay poh sikit, gambar glamor tu... yang mana satu Cik Wan?

    Have a nice day, regards.

    ReplyDelete
    Replies
    1. baik sis ;) eh you perasan gak er gambar tu i saje buat blurrr...hehehe..rahsia boleh??

      Delete
    2. Psstt.... Cik Wan, ni nak kay poh sikit.....tak nak kasi tips mana satu you, duduk kiri or kanan? Walaupun blur sikit tapi nampak muka semua berseri dan sweet smile.

      Jumpa lagi, selamat malam.

      Delete
  2. dtg lepak smbil bc entri kat sini.smbil tgglkn jejak kat sini,,jom singgah n komen kat sini ye :)

    ReplyDelete
  3. Salam cik wan... Lamanya tak singgah sini..
    Saya ada g tganu last week.. Ingat nak roger2 cik wan, dah kelam kelibut sudahnya sampai balik tak ingat dah nak bg tau hi..hi..

    Hummus tu saya memang suka sangat cik wan, kalau order saya sorang boleh habis tau..
    Seap rasa kacang2 sikit.. Saya suka yang ada daging walauweh... Terliur dah ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam.ye??excited je dengar...nape tak roger2..kalau tak bleh jumpa...bleh kenal2 ;))

      hehhehe...nanti kite godek2 resepi ye... telan liur dulula buat sementara waktu ni..

      Delete
  4. hi cik wan, baru perasan ada link my blog dekat sini.patutlah ramai je tengok blog.hehe,.thanks!

    ReplyDelete
  5. Mehlaa lepak sini sama sama mu. Aku xajen g ag ni..

    ReplyDelete
  6. Mehlaa lepak sini sama sama mu. Aku xajen g ag ni..

    ReplyDelete
  7. kat kemaman bnyak lagi la kedai nasik arab,
    kat taman chukai - al-mutaqin
    kat kampung besut - xigt name
    kat ksb- mandy house (atas cafe epic)
    dekat hotel safura
    bnyok wooo smpai nk trmntah mkn seme2 nie

    ReplyDelete

lebih menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...