Sunday 15 January 2012

PUDING COKLAT

 
*CW gunakan bekas biskut paket sebagai acuan.

Bahan-Bahan:
20 gm agar-agar
6 cawan air
1 tin susu cair
1 1/2 cawan gula (terpulang pada citarasa)
1 cawan serbuk koko (bancuh dengan sedikit air)

Cara-Cara:
  1. Rendam agar-agar seketika. Kemudian toskan.
  2. Masakkan bersama air dan gula sehingga mendidih dan gula larut. Matikan api.
  3. Masukkan larutan serbuk koko. Kacau sehingga sebati dan tidak berketul
  4. Tapiskan ke dalam acuan. mengikut citarasa masing-masing.
  5. Sejukkan
  6. Apabila puding telah membeku. Bolehlah dihidangkan. Enak dinikmati bersama susu cair.

No comments:

Post a Comment

lebih menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...