Saturday, 19 May 2012

JOM BUAT TWISTER ALA KFC


gambar kat atas tu CW snap bulan lepas. masa tu la berangan-angan nak buat sendiri..
 CW kalau pegi KFC, ni la menu yang wajib order selain ayam goreng yang dah selalu sangat makan kat rumah. 

lepas ni buat sendiri je kat rumah. letak sos banyak2, mayonis banyak2. lagi puas hati kan..

Bahan-bahan:

kepingan tortila/wraps (CW gunakan ----> WRAPS,TORTILLA,TWISTER)
 nugget ayam yang telah digoreng
Daun salad - carik-carikan
Zucchini - potong nipis
Tomato ceri - dipotong 4
Sos tomato dan sos cili
Mayonis
Sos salad thousand island

Cara-cara:

1. panaskan kepingan tortilla di atas non stick  pan dengan api perlahan. balik-balikkan. angkat.

2. letakkan daun salad
3. letakkan kepingan zucchini
4. letakkan hirisan nugget
5. letakkan ceri tomato
6. paipkan mayonis
7. paipkan sos


8. gulung dan balutkan dengan baking paper. masukkan ke dalam oven. 
suhu 160 darjah 5 -10 minit. 

psssttt...beria ambik gambar step by step..tapi step gulung dengan yang masuk keluar oven tu tak terambik plak..lepas masuk oven...kuar panas2 je dari oven...terus je masuk mulut... sorry ye....muahahahaha..

tapi, cara gulungan nye simple aje..macam gambar kat bawah ni..

selamat mencuba!


10 comments:

  1. amboi cikwan hari ni menu mata biru ke??? tapi sedap lah sesekali layan ni dapur tak koto sangat simple dimple kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. skali skala kak Noor ;) a ah..cepat senang..boleh duk santai2 depan tv lama2..

      Delete
  2. tQ CW...boleh buat inila utk bekal piknik petang nanti...nyumnyum ;)

    ReplyDelete
  3. Orang bujang sesuai bangat lah menu ni.. Anak2 akak suka amat kalau IFC twister tu.. Sekali beli, boleh bankrap sekejap... Hehehehe

    Pas ni, kalau nak Makan suruh CW buat lah ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..bujang2 boleh la masak gni kak ogy..ikut selera sendiri.. ;) Insyaallah boleh.. akak take care ye!

      Delete
  4. slm cikwan... akk pun rasa nk buat lagi bila tgok cw tayang2 ni.. mkn tortila ni mmg mgenyangkan.. mudah pulak persediannya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikwan tgk kat blog akak hari tu..cantik akak buat...cikwan tu nak cepat..tu yang campak2 je..nak masuk perut sendiri ;) a ah kak..simple giteww..

      Delete
  5. wah jimat-jimat poket hehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ;) jimat2..hehe..boleh cuba kat rumah

      Delete

lebih menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...